U11 Union - KVK: 1-3 Printervriendelijke versie

Voortgaande op de uitslag thuis verwachtte wij ons aan een gemakkelijke hap. Het begin beloofde nochtans veel. De eerste aanval na 1 minuut ,via Rob naar Lucas, op de keeper en in de rebound binnen door Mathias.0-1
 
We zouden dat varkentje eens rap wassen zie!!!! Maar wat gebeurde ? We vielen gewoon stil en de motor sputterde langs alle kanten. Namen wij het te gemakkelijk op? Blijkbaar wel of niet?  Wie zal het zeggen.
 
Onze mannen liepen gewoon uit positie en moesten zo snel mogelijk van de bal af als ze deze in bezit hadden. Gevolg veel slechte passes en onnauwkeurig spel. Union trok er zich aan op en profiteerde van de onzekerheid in onze ploeg om ook zijn neus aan het venster te steken maar Gilles was bij de zaak.
 
Ruststand  0-1.
 
Tijdens de rust trachtte de trainer de gelederen terug te sluiten en aanvankelijk scheen dit te lukken. In de 5e min. vertrok een pas van Rob naar Lucas en de bordjes wezen 0-2.
 
Wie dacht dat wij vertrokken waren kwam bedrogen uit want een drietal minuten na ons doelpunt kwam Union door een bal juist onder lat terug tot 1 – 2.
 
Deze bal was onhoudbaar voor Niels die de tweede helft in de plaats van Gilles in doel stond. Het spel bleef slordig en onsamenhangend op en neer gaan.
 
Op de 20 min. kregen wij een vrijschop juist buiten de grote rechthoek en Quinten liet nog eens zijn traptechniek zien. In de verste hoek en 1 – 3.
 
Er gebeurde niets noemenswaardig meer tot de laatste minuut toen Fausto duidelijk in de grote rechthoek neergehaald werd en de scheidsrechter de bal buiten de rechthoek legde.
Dit had alleen de scheidsrechter zo gezien en niemand anders,eigenaardig toch. Hier werd ons een rechtmatige strafschop onthouden.
 
Besluit:
 
Teveel spelers liepen uit hun positie en speelde te zenuwachtig. De vervangingen die ditmaal gedaan werden bleken niet te werken omdat de meesten in een andere positie nadien gingen spelen en het hier moeilijk mee hadden om hun draai te vinden. Zij gaven de indruk verloren te lopen in het geheel. Dit kwam het ploegspel niet ten goede en zou een uitleg kunnen zijn voor het minder presteren als ploeg.
 
Langs de andere kant was deze wedstrijd misschien goed om eens iets anders uit te testen gezien de tegenstrever ,maar dit viel dus tegen.
Willem was een van de weinige die deed wat hij moest doen en dat was kalm blijven aan de bal en in zijn positie blijven spelen, spijtig werkte dit blijkbaar niet aanstekelijk bij zijn medemaats.
 
Sommige van onze spelers hadden na een vervanging last om  terug in het ritme te komen en dat werkt dan nadelig voor het geheel en blijkbaar hebben wij er zo meerdere rondlopen die daar problemen mee hebben.
 
Hopelijk vinden wij onze draai volgende week terug en dan is deze wedstrijd weer vergeten en zo moet het ook.
 
In elk geval een verdiende overwinning  omdat Union nooit een echte vuist kon maken en van onze mindere dag kon profiteren.
 
Eindstand: 1 – 3.
 
Verslag OT
 


Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure