U11 Ol. Charleroi - KVK Tienen : 2 - 2 Printervriendelijke versie

De supporters en de spelers waren echt benieuwd wat de eerste competitiematch tegen ploegen uit tweede nationale en  op nationaal niveau zou geven.
 
Na 2 uur busrit en 1 uur voor de wedstrijd kwamen de spelers samen met hun supporters aan op het terrein van Charleroi.
 
Allez toch dat er voor doorging. Het terrein lag er gewoon slecht bij,hobbelig en met veel plassen water.
 
Onze supporters vonden een gesloten kantine met bijbehorende toiletten. Dus alles ophouden dan maar tot er iemand arriveerde. Niet bevorderlijk voor het humeur.
 
 
Toen de wedstrijd diende te beginnen bleek er geen scheidrechter aanwezig te zijn(vergeten?)
 
Dan maar iemand gevraagd van diegene die daar rondliep en onze mond viel open toen deze mijnheer op het terrein verscheen. De foto in bijlage kan de lezer laten meegenieten.
 
Dan maar de wedstrijd:
 
Onze spelers waren blijkbaar onder de indruk van al wat er  gebeurd was voor de aanvang en begonnen niet goed aan de wedstrijd.
 
Na een kwartier kwam Charleroi op voorsprong en men kon dit op dat ogenblik verdiend noemen. Na het eerste doelpunt werd het nog erger. Charleroi geloofde erin en wij twijfelde met als gevolg dat de ganse ploeg in de omgeving van de grote rechthoek alleen nog maar aan verdedigen dacht. Een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven.
 
Wij bleven de ganse tweede helft dan ook bibberen en beven om niet nog meer doelpunten te slikken.
 
En de scheidsrechter? Die viel ondanks alles nog redelijk mee op een missertjes na maar die namen wij er wel bij gezien het spelverloop.
 
Ruststand 2-0
 
Er was goed nieuws voor de meegereisde dames. De kantine was open en dus ook de toiletten.
 
Zeer waarschijnlijk heeft Ben de trainer hen bij de rust het gezegde “schrik krijgt ook slaag”uitgelegd want wij zagen een gans andere ploeg op het terrein komen.
 
 
Zij namen onmiddellijk de wedstrijd in handen en drukte de thuisploeg achteruit. Na een kwartier liet onze Ward nog eens zien dat hij buskruit in de schoen heeft en de bordjes wezen 2 -1.
 
De supporters werden ineens hevige supporters en moedigde hun ploeg enthousiast aan.
 
TOEN vond onze scheidrechter dat hij ook een handje moest helpen en begon ineens echte fouten te verwarren met geen fouten en dat allemaal in ons nadeel. De spelers van Charleroi vonden dat zij moesten laten zien hoe professioneel zij wel bezig waren en gingen te pas en te onpas liggen om tijd te winnen. Ook van voetbal was geen sprake meer. De onze wilden nog wel  maar de tegenpartij schopte alle ballen maar buiten en dit onder het goedkeurend oog van de scheidsrechter. Soms kwam Charleroi nog eens naar voor en bij zulk een gelegenheid viel een speler van Charleroi over zijn eigen benen en tot eenieders verbazing floot onze scheidrechter een elfmeter. Ondanks al het tumult aan de zijlijn over deze onrechtvaardigheid bleef onze Gilles rustig en schudde een fantastische save uit zijn mouw met als gevolg dat het 2-1 bleef.
 
Niemand zag het nog zitten ondanks het blijven aanvallen van onze ploeg tot een paar minuten voor het einde Mathias aan een dribbel begon en twee spelers uitschakelde ,de derde vond het dan nodig om met een brutale tackel hieraan een einde te stellen. Dit maal kon de scheidrechter niet anders dan ons een vrijschop geven juist buiten de rechthoek.
 
Onze Quinten zette zich achter de bal en krulde deze mooi in de achterste hoek.2 – 2.
 
Jongens,was dat een ontlading zeg !!!!!!!!
 
Een dikke proficiat aan de ganse ploeg voor hun tweede helft.
 
De scheidrechter daar zullen wij maar over zwijgen zeker ???????
 
Ik sluit af met het alles zeggend woord van een toeschouwer van Charleroi die al deze toestanden meegemaakt had  'scandaleux '.
 
Verslag door OT.
 
 

 

De terreinverzorger? Nee hoor,  het was de scheidsrechter van dienst in deze officiële competitiewedstrijd. Ongezien!

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure