U11 nabeschouwing seizoen '07-'08 Printervriendelijke versie

Het seizoen zit erop en wij kunnen uiteindelijk terugblikken op een geslaagd seizoen met als beloning een tweede plaats. Voor de winterstop waren wij buiten OHL in elke wedstrijd de meerdere van de tegenstrevers. Na de winterstop wijzigde zich dat en kregen wij veel meer tegenstand en bij verschillende wedstrijden kregen wij het zelfs moeilijk en  sommige wedstrijden verloren wij verdiend. Er waren ook verlieswedstrijden waarin wij gewoon verloren door de agressiviteit van de tegenstander met brutale en gemene fouten, het thuisfluiten van sommige scheidsrechters en zelfs de onbeschoftheid van sommige trainers. Deze wedstrijden brachten ons uit evenwicht en beïnvloedde ons spel negatief. onze spelers waren op dat ogenblik meer bezig met dat wat buiten hen om gebeurde en niet meer met wat op het veld gebeurde.
 
Het was opvallend dat onze wedstrijden tegen technisch voetballende ploegen de beste en de mooiste waren,ook al konden wij tegen OHL die verdiend kampioen werden geen enkele keer winnen. Wij waren echter de evenknie en sommige ploegen waren nu eenmaal gewoon iets beter en dat was bij OHL het geval. Op technisch vlak kwamen wij zeker op de tweede plaats want de andere ploegen die het ook van het speltechnische moesten hebben verloren hun meeste wedstrijden tegen ons en dit zijn dat Tubize en Lommel. Wat wij echter op sommige terreinen meemaakte grensde aan het ongelooflijke. Men kon bij sommige trainers veel vragen stellen over de manier van aanpak en bij de opvoeding van jonge spelers. Wij hebben alles gezien, van natrappen, tijd winnen, brutale antwoorden, opsteken van middenvinger enz. Volgens mijn mening horen trainers van dit kaliber niet thuis op een terrein en zeker niet bij de jeugd. Zo kom ik dan naadloos bij onze manier van doen.
 
Trainer Ben Geysenbergs was voor onze ploeg een geschenk. Iemand die op een aangename wijze de kunst verstond om vriendschap in de ploeg te brengen en te houden. Door deze vriendschap was er ook een grote band tussen de ouders en de supporters die aanstekelijk werkte want uiteindelijk vormt het een groot geheel wat men er ook van denkt. Ben was een trainer met een gevoel voor de moeilijke momenten alhoewel ondergetekende het hem ook soms niet gemakkelijk gemaakt heeft. Over de technische trainingen en de manier waarop, daar heeft iedere trainer zijn methode en er zullen altijd tegenstanders en voorstanders zijn maar mijn conclusie is dat Ben gezien de kwaliteit die hij had  zeer veel uit deze ploeg gehaald heeft, meer dan wij bij aanvang van het seizoen gehoopt hadden. Laat ons maar eens naar de eerste wedstrijd teruggaan, hoe wij daar stonden met een klein hartje en dan nog een clown als scheidsrechter om te beginnen. Wij hebben het goed gedaan en BEDANKT Ben voor Uw aandeel hierin en dat is veel groter dan men denkt!
Nu reeds weet ik dat wij Ben zullen missen met zijn rust en kunst om alles samen te houden.
 
De ploeg ga ik niet beoordelen,ik vind dat dit aan eenieder afzonderlijk toekomt. Ieder heeft zijn mening hierover en mijn verslagen zullen medestanders en tegenstanders gehad hebben. Wat mij het meest getroffen heeft is de vriendschap en de samenhorigheid van de spelers.Het waren allemaal toch zo 'keitoffe' gasten. Het enige nadeel was dat wij geen leider hadden,iemand die zijn mond roerde als het minder ging zou men kunnen zeggen. Maar was dat een nadeel? Misschien was dit juist een voordeel.
 
Wij mogen toch niet vergeten dat wij hier bezig waren met tienjarigen. Vanaf volgend jaar en de volgende jaren zal zich dat vanzelf vormen.
Hopelijk kunnen wij volgend seizoen hetzelfde zeggen en blijft de vriendschap op en naast het terrein even groot. De ploeg beter doen voetballen daar is de trainer voor.
 
Ondergetekende sluit hiermee een seizoen van verslagen af. Of ik volgend jaar terug kom? Langs deze weg bedank ik ook Luc voor de foto’s die hij maakte en doorstuurde.
 
Ook de webmaster wens ik te bedanken omdat hij onze verslagen en foto’s zo mooi op de website plaatste en als laatste wil ik ook onze scheidsrechter een pluim geven. Volgens mij en dat is niet “bevooroordeeld “was het de beste en de eerlijkste scheidrechter van de ganse reeks en met af en toe eens een “schoonheidsfoutje” maar wie maakt dit niet?
 
Langs deze weg wil ik de ouders en de spelers bedanken voor de vriendschap die ik van hen mocht ondervinden.

OT
 
 
 
Nog een laatste fase uit de wedstrijd.
De champagne aangeboden door de supporters wordt ontkurkt.
De U12 kwamen meevieren
Tevreden en lachende gezichten bij de supporters.
Een verdiend vierende ploeg.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure