U11 KVKT - Namen : 4-2 Printervriendelijke versie

Onze jongens dienden aan deze match te beginnen met maar liefst 3 gekwetsten op de bank: Rob die al een paar weken sukkelt met zijn lies, Jarne met een teenblessure en Glenn die last heeft van zijn achillespees. Dat betekent geen veldspeler om te vervangen.
 
De mannen van Tienen vliegen er in en zorgen onmiddellijk al voor dreiging. Doch ook Namen laat mooi voetbal zien en onze tegenstanders zorgen snel voor een antwoord: op een corner ziet men dat een Naamse speler de bal van een meter voor de doellijn nog over weet te trappen: dat was even beven.
 
 
 
Opnieuw weet Tienen te dreigen doch een uithaal van Lucas belandt in de armen van de keeper: daar had meer ingezeten. En ondanks dat Tienen eigenlijk het spel in handen heeft, want alles speelt zich grotendeels af op de helft van onze tegenstander, blijft het wachten op de eerste goal.
 
Na een mooie combinatie tussen Fausto en Mathias en doorzetten op links belandt dan de bal voor de voeten van Tom die niet twijfelt: 1 – 0 !
 
Wat volgt, ligt volledig in de lijn van het voorgaande. Tienen speelt zeer zeker niet slecht, maar laat toch te zeer kansjes liggen en wat verontrustend is, is dat ze de tegenstander ook gevaarlijk laten tegenstoten! Gelukkig weet onze Gilles tot 3 maal toe zeer efficiënt en gepast uit te komen: op dat moment houdt hij onze ploeg recht!
 
 
Supporters zijn in zekere zin tevreden over het getoonde spel doch tegelijkertijd ook ongerust want we slagen er niet in om meer afstand te nemen: die tweede goal blijft uit. En als onze jongens het maar volhouden, want er valt niemand te vervangen.
 
We gaan rusten met 1 -0.
 
Ook de tweede helft beginnen we er gedreven aan. Doch wat gevreesd werd, gebeurt. Van op eigen helft snijdt op de rechter flank een Naamse aanvaller door, niemand kan hem bijhouden of stoppen: een knal van ver en 1 -1.
 
Onze jongens, aangemoedigd door de supporters, laten de koppen echter niet hangen en niet veel later kan Lucas, randje buitenspel,  achter een diepe bal door het centrum aan, alleen voor de keeper en jawel: 2 – 1.
 
 
Maar ook Namen toont dat ze over een vechtersmentaliteit beschikken en een middenvelder die de bal in de voeten krijgt, waagt onmiddellijk zijn kans: 2 – 2. Mannen: dit is niet goed voor ons hart!
 
Ondanks er vermoeidheid begint op te duiken, blijven we toch ook wel vechten. En Willem heeft zeker gedacht ‘wat die van Namen daar deed, dat moet mij ook lukken!’. En ja hoor hij joeg de bal in de netten: 3 -2. Oef! Opluchting! Het is niet meer zo lang!
 
Er volgden nog een paar mooie acties op rechts tussen Thomas, Calvin en Wout. Een bal liep nog tergend traag op 10 cm (jawel!) de ganse doellijn voorbij, doch hij wou er niet over! En tot slot wist Fausto ook nog welverdiend een goaltje mee te pikken: 4 -2. Dat zouden we niet meer uit handen geven! De buit was binnen. Thuis hadden onze jongens weer voor de overwinning gezorgd! En dat niettegenstaande 3 gekwetsten op de bank! We blijven op schema!
 
 
Proficiat jongens!!! Misschien nog wat meer gezonde agressiviteit in de duels en we zullen nog een mooi seizoen beleven! Gegarandeerd!
En dat onze geblesseerden snel de draad weer mogen oppikken!
 
Scoreverloop: 
 
  1-0 : Tom Croes
  1-1
  2-1 : Lucas Vandormael
  2-2
  3-2 : Willem Schepmans
  4-2 : Fausto Santoro
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure