U11 KVK - Ol. Charleroi: 3-4 Printervriendelijke versie

Dit zijn zo van die wedstrijden waarvan zich nadien afvraagt wat kan men hier nog over schrijven. Lucas en Thomas zijn nog steeds gekwetst.
 
10e min. de keeper bij Charleroi gaat in de fout en 1-0 door Mathias.
12e min. pas van Wout naar Jarne en 2-0.
17 min. weggeefdoelpunt van ons en 2-1
25e min. terug een weggeefdoelpunt en 2-2.
 
Ruststand 2-2
 
5e min. eigen doelpunt van Charleroi en 3-2.
10e min. weer een weggeefdoelpunt en 3-3
25 min. een hoekschop rechtstreeks binnen en 3-4.
 
Nu proberen een analyse te maken van deze wedstrijd.
 
Wij begonnen goed aan de wedstrijd en het eerste kwartier waren wij gewoon de meerdere van Charleroi. Na het tegendoelpunt sloop er onzekerheid in onze ploeg die de rest van de wedstrijd gebleven is. Hierdoor gaven wij gewoon de doelpunten weg door te laat te reageren op spelsituaties. Hier maakte Charleroi die twee snelle voorspelers had gretig gebruik van en zij lieten de kansen niet liggen, wat niet van ons gezegd kon worden. Ook wij kregen nog een paar mooie kansen maar hadden te veel tijd nodig om aan te leggen en dus bal en kans weg.
 
Ik denk dat onze trainer begonnen is met de nadruk te leggen op het technisch spel en minder op het fysieke. Aangezien wij voordien meer met lange ballen werkten, gaan we nu uitvoetballen en dit kost ons nu punten, maar het is in elk geval een goede leerschool met het oog op volgend jaar. De spelers van nu moeten nu maar bewijzen dat zij volgend jaar dit gaan aankunnen en dit is niet alleen mogelijk door een persoonlijke actie maar zeker door te laten zien dat men in ploegverband kan spelen en denken want zij worden weer een jaartje ouder.
 
Dit gezegd zijnde is wat wij vandaag weer meemaakte het bijna strafste (na Eupen) wat we al meegemaakt hebben. In Eupen was de scheidrechter de vedette, hier was het de trainer van Charleroi. Wij hebben kunnen vaststellen hoe een trainer werkt met de jeugd en hoe het zeker niet moet. De trainer van Charleroi jutte zijn spelers zodanig op dat zij dachten dat alles toegelaten was, tot het schofferen van de scheidrechter toe. Nadat de scheidrechter deze intimidaties moe was en de trainer uit de neutrale zone verwijderde ging hij postvatten achter de omheining en ging daar dan nog iets verder.
 
Gevolg hiervan was dat de spelers dit begonnen mee te spelen op het terrein met alle gevolgen vandien. Natuurlijk had dit een invloed op ons spel en onze ploeg want wij zijn dit niet gewoon en maar goed ook. Iedere fout tegen Charleroi werd aangevochten zowel door de spelers als door de trainer achter de afsluiting. Tijd winnen door gaan te liggen en om verzorging te vragen,nwegtrappen van de bal, neerleggen van de tegenstander enz. het hoorde er allemaal bij. Om te eindigen mochten alle spelers van de trainer hun middenvinger opsteken naar de scheidsrechter.
 
De scheidsrechter had zoals steeds een correcte wedstrijd gefloten zonder bevoordeling van een van beide ploegen. Daaraan ziet men hoe bij sommige ploegen jongeren opgeleid worden. Dergelijke trainers zou men moeten verbieden om ploegen te begeleiden. De scheidsrechter was nog kalm ook, bij anderen zouden er verscheidene spelers gewoon van het terrein gewezen zijn .En onze trainer zal je vragen? Wel hij is te bewonderen om in dergelijke situaties kalm te blijven. Nu geef ons dan maar Ben dat andere moeten wij niet. Jongeren moet men sportiviteit en respect bijbrengen voor de tegenstrever en niet het omgekeerde. Het echte positieve was dat onze spelertjes echt verontwaardigd waren over de houding van Charleroi spelers en trainer.
 
Dit is niet de eerste keer zie maar de andere verslagen over Charleroi. In Charleroi waren de fratsen van die trainer nog veel erger.
 
Gedeeltelijk door intimidatie  maar vooral door eigen fouten hebben wij de wedstrijd verloren. Charleroi was een ploeg met enkele goede spelers maar met een zeer slechte mentaliteit en een onsportieve en brutale trainer. Wij verdienden een gelijkspel maar ook niet meer.
 
Verslag OT
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure