U11 KVK - Ol. Charleroi: 3-4 Printervriendelijke versie

Dit zijn zo van die wedstrijden waarvan zich nadien afvraagt wat kan men hier nog over schrijven. Lucas en Thomas zijn nog steeds gekwetst.
 
10e min. de keeper bij Charleroi gaat in de fout en 1-0 door Mathias.
12e min. pas van Wout naar Jarne en 2-0.
17 min. weggeefdoelpunt van ons en 2-1
25e min. terug een weggeefdoelpunt en 2-2.
 
Ruststand 2-2
 
5e min. eigen doelpunt van Charleroi en 3-2.
10e min. weer een weggeefdoelpunt en 3-3
25 min. een hoekschop rechtstreeks binnen en 3-4.
 
Nu proberen een analyse te maken van deze wedstrijd.
 
Wij begonnen goed aan de wedstrijd en het eerste kwartier waren wij gewoon de meerdere van Charleroi. Na het tegendoelpunt sloop er onzekerheid in onze ploeg die de rest van de wedstrijd gebleven is. Hierdoor gaven wij gewoon de doelpunten weg door te laat te reageren op spelsituaties. Hier maakte Charleroi die twee snelle voorspelers had gretig gebruik van en zij lieten de kansen niet liggen, wat niet van ons gezegd kon worden. Ook wij kregen nog een paar mooie kansen maar hadden te veel tijd nodig om aan te leggen en dus bal en kans weg.
 
Ik denk dat onze trainer begonnen is met de nadruk te leggen op het technisch spel en minder op het fysieke. Aangezien wij voordien meer met lange ballen werkten, gaan we nu uitvoetballen en dit kost ons nu punten, maar het is in elk geval een goede leerschool met het oog op volgend jaar. De spelers van nu moeten nu maar bewijzen dat zij volgend jaar dit gaan aankunnen en dit is niet alleen mogelijk door een persoonlijke actie maar zeker door te laten zien dat men in ploegverband kan spelen en denken want zij worden weer een jaartje ouder.
 
Dit gezegd zijnde is wat wij vandaag weer meemaakte het bijna strafste (na Eupen) wat we al meegemaakt hebben. In Eupen was de scheidrechter de vedette, hier was het de trainer van Charleroi. Wij hebben kunnen vaststellen hoe een trainer werkt met de jeugd en hoe het zeker niet moet. De trainer van Charleroi jutte zijn spelers zodanig op dat zij dachten dat alles toegelaten was, tot het schofferen van de scheidrechter toe. Nadat de scheidrechter deze intimidaties moe was en de trainer uit de neutrale zone verwijderde ging hij postvatten achter de omheining en ging daar dan nog iets verder.
 
Gevolg hiervan was dat de spelers dit begonnen mee te spelen op het terrein met alle gevolgen vandien. Natuurlijk had dit een invloed op ons spel en onze ploeg want wij zijn dit niet gewoon en maar goed ook. Iedere fout tegen Charleroi werd aangevochten zowel door de spelers als door de trainer achter de afsluiting. Tijd winnen door gaan te liggen en om verzorging te vragen,nwegtrappen van de bal, neerleggen van de tegenstander enz. het hoorde er allemaal bij. Om te eindigen mochten alle spelers van de trainer hun middenvinger opsteken naar de scheidsrechter.
 
De scheidsrechter had zoals steeds een correcte wedstrijd gefloten zonder bevoordeling van een van beide ploegen. Daaraan ziet men hoe bij sommige ploegen jongeren opgeleid worden. Dergelijke trainers zou men moeten verbieden om ploegen te begeleiden. De scheidsrechter was nog kalm ook, bij anderen zouden er verscheidene spelers gewoon van het terrein gewezen zijn .En onze trainer zal je vragen? Wel hij is te bewonderen om in dergelijke situaties kalm te blijven. Nu geef ons dan maar Ben dat andere moeten wij niet. Jongeren moet men sportiviteit en respect bijbrengen voor de tegenstrever en niet het omgekeerde. Het echte positieve was dat onze spelertjes echt verontwaardigd waren over de houding van Charleroi spelers en trainer.
 
Dit is niet de eerste keer zie maar de andere verslagen over Charleroi. In Charleroi waren de fratsen van die trainer nog veel erger.
 
Gedeeltelijk door intimidatie  maar vooral door eigen fouten hebben wij de wedstrijd verloren. Charleroi was een ploeg met enkele goede spelers maar met een zeer slechte mentaliteit en een onsportieve en brutale trainer. Wij verdienden een gelijkspel maar ook niet meer.
 
Verslag OT
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure