U11 KVK - Eupen: 2-0 Printervriendelijke versie

Wij hadden een afwezige nl. Jarne volgens eigen zeggen van de speler wegens een virale infectie. Hopelijk is die weg tegen volgende week.
 
Wanneer wij dachten hetzelfde spelletje te spelen als tegen Namen dan zaten wij ditmaal verkeerd. Eupen kwam stug verdedigen en wij waren wel voortdurend in balbezit maar konden deze muur niet slopen.
 
Op de 6 min schoot Ward tegen de paal en bleef het tot de 20 min bij aanvallen zonder echt gevaarlijk te zijn. Wij begonnen zo stilletjes te vrezen dat bij een tegenaanval wij het deksel op onze neus zouden krijgen en dit gebeurde ook bijna maar Niels hield zijn netten schoon.
 
Bij de 23 minuut ging Fausto op links aan een rush beginnen en als toetje op de taart krulde hij de bal nog mooi in de bovenhoek ook. 1-0
 
Amper 3 minuten later kregen wij een vrijschop  juist buiten de grote rechthoek. Willem naar Ward en die kon zijn zware voet nog eens bovenhalen 2-0.
 
Juist voor rust kreeg Mathias nog een reuzekans op 3-0 maar hij schoot naast. Spijtig want dan konden wij ontspannen aan de 2e helft beginnen.
 
Rust: 2-0
 
De tweede helft begon met Eupen die in de aanval ging en bijna onmiddellijk een kans kreeg maar ditmaal was Gilles op de goede plaats. Waar wij dachten dat Eupen ons ging terugdringen was dit niet het geval en vielen zij terug op hetzelfde stramien van de eerste helft.
 
De tweede helft kunnen wij dan ook rangschikken onder de noemer rommelig en slordig.
 
Hierin had Eupen een groot aandeel omdat zij gekomen waren voor een resultaat maar niet om voetbal te spelen.
 
Wanneer een ploeg op het veld komt met de intentie om de tegenstrever het voetbalspelen te beletten en alleen daarom kan men zich toch vragen stellen,en zeker bij een ploeg met  tienjarige spelertjes. Deze ploeg hechtte alleen belang aan het tactische en speelde bv. de ganse wedstrijd op buitenspelpositie van de tegenstrever.
 
Dit kan wel eens interessant zijn maar wanneer men daarbij bereikt dat het spel dikwijls stilgelegd wordt en de tegenstrever uit zijn ritme en spel gehaald wordt kan men dit misschien als positief beschouwen bij de eigen aanhang maar wanneer dat dan nog eens niets oplevert voor deze ploeg kan men dit toch wel serieus in vraag stellen en zich afvragen welke de  prioriteiten bij deze jeugdspelertjes zijn.
 
Bij een achterstand hetzelfde spel aanhouden en niet overschakelen(konden zij dat wel?) is uiteindelijk deze ploeg fataal geworden.
 
Het negatieve werd ditmaal niet beloond. Gewoonlijk ziet men dan nog dat dergelijke ploegen met de overwinning lopen gaan want uiteindelijk hadden zij vooraan een zeer goede spits lopen maar die veel te weinig steun kreeg van de anderen en dit omdat zij niet konden  of wilden overschakelen van verdedigen naar aanvallen.
 
Volgende week gaan wij naar OHL een ploeg die laat en kan voetballen Wij moeten dan maar eens laten zien dat wij onze 2e plaats in de rangschikking waard zijn.
 
Verslag:  OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sporting Hasselt
KVK Tienen
zaterdag 28 september 2019
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure