U11 Hasselt - KVK 4-1 Printervriendelijke versie

Een oefenwedstrijd op een zwaar terrein heeft  ons toch iets geleerd ondanks de nederlaag. Hasselt was in elk geval veel meer gemotiveerd om er iets van te maken dan onze ploeg. Wij kregen geen enkel meter ruimte en kwamen bijna niet aan voetballen toe. De eerste helft liep Hasselt uit to 2-0 en konden wij nog terugkomen langs Fausto tot 2-1. De tweede helft was een maat voor niets en kon Hasselt rustig uitlopen naar 4-1.
 
Het feit dat onze keepers zowel Gilles als Niels  hun handen meer dan vol hadden  zegt genoeg en zij deden het nog goed ook. De doelwachter van Hasselt heeft geen bal moeten pakken,de enige bal op doel was binnen. Dat zegt ook iets.
 
Wat hebben wij nu geleerd?
  1. Dat men met inzet veel kan bereiken en dat het niet vanzelf gaat. Onderschatten van de tegenstrever  loopt dikwijls slecht af.
  2. Dat wij als het nodig is ook moeten kunnen overschakelen naar een ander systeem van voetballen.
Onze ploeg kwam de tweede helft in de verdrukking door verschillende factoren. Als verontschuldiging kan men aanhalen dat wij niemand meer op de bank hadden om te vervangen en dat Hasselt vier vervangers had en zo telkens met een frisse en uitgeruste speler kon starten. Dit op een zwaar veld is natuurlijk fysiek zeer zwaar maar  dat moeten wij door 3 trainingen per week aankunnen. Langs de andere kant speelde Hasselt meer met 3 en 2 mensen achteraan en als opruimer een doelwachter die steeds juist achter de verdediging speelde als laatste man,een die zelfs soms in de middencirkel rondliep. Niemand van de aanval vond hier een tegenzet op, terwijl een paar keer van ver uithalen al voldoende was om hem te verplichten in zijn doel te blijven. In het middenveld daarentegen liepen constant 4 tot 5 mensen tegenover 3 van ons.
 
Het was onmogelijk om deze gaten te blijven dichten door ons middenveld,de overmacht was gedurende de ganse tweede helft opvallend. Wij vonden daar op geen enkel moment een tegenzet op integendeel. Gevolg: de verdediging kreeg meer druk en het moet gezegd zij hebben het nog goed gedaan. De voorspelers bleven gewoon in hun positie spelen met drie en stonden te wachten op ballen die er niet of bijna niet kwamen het logische gevolg van het voorgaande.
 
In elk geval die konden nog een tijdje voetballen als het nodig was want veel afstand afleggen was er niet bij. De hierboven beschreven situatie is iets wat wij herkennen in de competitie bij enkele tegenstanders maar wij hebben dit steeds kunnen verdoezelen door niet te verliezen. De voornaamste les uit deze vriendenwedstrijden is dat wij in dergelijke wedstrijden ook eens zouden kunnen proberen om te schakelen naar een ander systeem zoals een 4-4-2.
 
Onze verdediging zou minder druk te verwerken krijgen en ons middenveld zou minder overlopen worden. Misschien zou de aanval dan ook beter gaan renderen alhoewel dat men daar dringend iets zou moeten doen aan direct verliezen van de bal. Bijhouden van de bal is ook een kwaliteit voor een aanvaller. Als men de wedstrijd in handen heeft en de tegenstander baas is, is het huidige systeem het ideaal .
 
Bij het omgekeerde is het echter aangewezen dat men zich een beetje aanpast en de tegenstrever zijn druk ontneemt, ons middenveld  spelers verdienen dit niet om zo aan hun lot overgelaten te worden. Het zou natuurlijk ook kunnen dat onze spelers nog te jong zijn om dit aan te leren en dan moeten wij daar maar mee leven zeker.
 
Hopelijk doen wij het tegen Charleroi beter dan in Hasselt want dat is de competitie.
 
Verslag:  OT
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure