KVK Tienen maakt ambities waar om jeugdspelers te laten doorstromen Printervriendelijke versie

Jeugdvoorzitter André Kestens: 'We hebben in geen jaren nog zo'n talentrijke lichting gehad'

Zes spelers uit eigen opleiding stonden zaterdag op het wedstrijdblad tegen Bergen. Geen enkele tweedeklasser kan dergelijke cijfers momenteel voorleggen. Klap op de vuurpijl was bovendien het winnende doelpunt van belofte Jens Winnen in de slotminuut. Een bewijs dat men bij KVK Tienen aan een serieuze inhaalbeweging bezig is en er op en rond de jeugdcomplexen bijzonder goed gewerkt wordt.
 
De bewuste zes hadden zaterdag zo elk hun aandeel in het onverhoopte succes. Wouter Hias en Lennert Vanherberghen zijn nog moeilijk uit het elftal weg te denken. Mike De Silva en Glenn Neven zijn al langer vaste waarden. De bank werd bovendien bevolkt door Thomas Hendrickx en matchwinnaar Jens Winnen. Tienen maakt van de nood duidelijk een deugd en de jongeren grijpen hun kansen met beide handen.
 
"Een verheugende vaststelling en een erkenning ook voor alle jeugdtrainers die zich met hart en ziel inzetten voor onze club", meent jeugdvoorzitter André Kestens. "En dan zitten er nog talenten in de wachtkamer. Ik durf gerust stellen dat we in geen jaren nog zo'n talentrijke lichting gehad hebben. Ik zie de komende jaren nog jongens doorstromen. De basis van de piramide is ook breder geworden. Met dank ook aan trainers van het eerste uur als Luc Beeken, Gilbert Devos, John Ottenburg en Christian Swinnen om er maar enkele te noemen, die zowat dagelijks in de weer zijn om de jongens te vormen."
 
"Twee jaar terug zijn we bewust van koers veranderd en hebben we resoluut de kaart van de jeugd getrokken. We trachten de jongens ook een kwaliteitsvolle opleiding te geven en hebben onze werking ook meer gecentraliseerd. Alle trainingen vinden plaats in Grimde, de wedstrijden in Oorbeek. De communicatie tussen T1 Daniël Nassen en T2 Marc Lemoine is onderling ook veel beter geworden, waardoor de jongeren op wedstrijden perfect weten wat van hen verlangd wordt."
 
"We moeten dus inzake talent zeker niet onderdoen OHL, dat alom geroemd wordt om zijn jeugdwerking. De accommodaties in Grimde zijn wel nog aan verfraaiing toe. Op dat vlak hebben we nog wel een serieuze achterstand tegenover onze gebuur, al loopt er momenteel een stadsproject om Grimde uit de bouwen tot een trainingscomplex dat wel aan de nodige voorzieningen beantwoordt. De komst van nieuwe sponsor DKV heeft ons ook een duw in de goede richting gegeven. De trainers worden beter verloond en er gaan nieuwe deuren open."
 
"De toekomst oogt dus mooi, maar er is de jongste jaren dan ook bijzonder hard gewerkt. We hebben met algemeen manager Jean-Luc Vandermeeren, ondervoorzitter van de jeugdsectie Ben Caes, algemeen coördinator Patrick Kempeneers, secretariaatsverantwoordelijke Johnny Wautraets, Pascal Roossen, Philippe Verbiest en Edgard Loeckx iets fraais uit de grond gestampt. Het doet dan ook enorm plezier dat die inspanningen ook vruchten beginnen af te werpen in de vorm van puike resultaten. Een erkenning ook voor iedereen in Tienen die de jeugdwerking een warm hart toedraagt."
 
Bron: Marc Otte, Het Laatste Nieuws - 22 september 2010
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure