KVK Tienen maakt ambities waar om jeugdspelers te laten doorstromen Printervriendelijke versie

Jeugdvoorzitter André Kestens: 'We hebben in geen jaren nog zo'n talentrijke lichting gehad'

Zes spelers uit eigen opleiding stonden zaterdag op het wedstrijdblad tegen Bergen. Geen enkele tweedeklasser kan dergelijke cijfers momenteel voorleggen. Klap op de vuurpijl was bovendien het winnende doelpunt van belofte Jens Winnen in de slotminuut. Een bewijs dat men bij KVK Tienen aan een serieuze inhaalbeweging bezig is en er op en rond de jeugdcomplexen bijzonder goed gewerkt wordt.
 
De bewuste zes hadden zaterdag zo elk hun aandeel in het onverhoopte succes. Wouter Hias en Lennert Vanherberghen zijn nog moeilijk uit het elftal weg te denken. Mike De Silva en Glenn Neven zijn al langer vaste waarden. De bank werd bovendien bevolkt door Thomas Hendrickx en matchwinnaar Jens Winnen. Tienen maakt van de nood duidelijk een deugd en de jongeren grijpen hun kansen met beide handen.
 
"Een verheugende vaststelling en een erkenning ook voor alle jeugdtrainers die zich met hart en ziel inzetten voor onze club", meent jeugdvoorzitter André Kestens. "En dan zitten er nog talenten in de wachtkamer. Ik durf gerust stellen dat we in geen jaren nog zo'n talentrijke lichting gehad hebben. Ik zie de komende jaren nog jongens doorstromen. De basis van de piramide is ook breder geworden. Met dank ook aan trainers van het eerste uur als Luc Beeken, Gilbert Devos, John Ottenburg en Christian Swinnen om er maar enkele te noemen, die zowat dagelijks in de weer zijn om de jongens te vormen."
 
"Twee jaar terug zijn we bewust van koers veranderd en hebben we resoluut de kaart van de jeugd getrokken. We trachten de jongens ook een kwaliteitsvolle opleiding te geven en hebben onze werking ook meer gecentraliseerd. Alle trainingen vinden plaats in Grimde, de wedstrijden in Oorbeek. De communicatie tussen T1 Daniël Nassen en T2 Marc Lemoine is onderling ook veel beter geworden, waardoor de jongeren op wedstrijden perfect weten wat van hen verlangd wordt."
 
"We moeten dus inzake talent zeker niet onderdoen OHL, dat alom geroemd wordt om zijn jeugdwerking. De accommodaties in Grimde zijn wel nog aan verfraaiing toe. Op dat vlak hebben we nog wel een serieuze achterstand tegenover onze gebuur, al loopt er momenteel een stadsproject om Grimde uit de bouwen tot een trainingscomplex dat wel aan de nodige voorzieningen beantwoordt. De komst van nieuwe sponsor DKV heeft ons ook een duw in de goede richting gegeven. De trainers worden beter verloond en er gaan nieuwe deuren open."
 
"De toekomst oogt dus mooi, maar er is de jongste jaren dan ook bijzonder hard gewerkt. We hebben met algemeen manager Jean-Luc Vandermeeren, ondervoorzitter van de jeugdsectie Ben Caes, algemeen coördinator Patrick Kempeneers, secretariaatsverantwoordelijke Johnny Wautraets, Pascal Roossen, Philippe Verbiest en Edgard Loeckx iets fraais uit de grond gestampt. Het doet dan ook enorm plezier dat die inspanningen ook vruchten beginnen af te werpen in de vorm van puike resultaten. Een erkenning ook voor iedereen in Tienen die de jeugdwerking een warm hart toedraagt."
 
Bron: Marc Otte, Het Laatste Nieuws - 22 september 2010
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 16 januari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure