KVK Tienen maakt ambities waar om jeugdspelers te laten doorstromen Printervriendelijke versie

Jeugdvoorzitter André Kestens: 'We hebben in geen jaren nog zo'n talentrijke lichting gehad'

Zes spelers uit eigen opleiding stonden zaterdag op het wedstrijdblad tegen Bergen. Geen enkele tweedeklasser kan dergelijke cijfers momenteel voorleggen. Klap op de vuurpijl was bovendien het winnende doelpunt van belofte Jens Winnen in de slotminuut. Een bewijs dat men bij KVK Tienen aan een serieuze inhaalbeweging bezig is en er op en rond de jeugdcomplexen bijzonder goed gewerkt wordt.
 
De bewuste zes hadden zaterdag zo elk hun aandeel in het onverhoopte succes. Wouter Hias en Lennert Vanherberghen zijn nog moeilijk uit het elftal weg te denken. Mike De Silva en Glenn Neven zijn al langer vaste waarden. De bank werd bovendien bevolkt door Thomas Hendrickx en matchwinnaar Jens Winnen. Tienen maakt van de nood duidelijk een deugd en de jongeren grijpen hun kansen met beide handen.
 
"Een verheugende vaststelling en een erkenning ook voor alle jeugdtrainers die zich met hart en ziel inzetten voor onze club", meent jeugdvoorzitter André Kestens. "En dan zitten er nog talenten in de wachtkamer. Ik durf gerust stellen dat we in geen jaren nog zo'n talentrijke lichting gehad hebben. Ik zie de komende jaren nog jongens doorstromen. De basis van de piramide is ook breder geworden. Met dank ook aan trainers van het eerste uur als Luc Beeken, Gilbert Devos, John Ottenburg en Christian Swinnen om er maar enkele te noemen, die zowat dagelijks in de weer zijn om de jongens te vormen."
 
"Twee jaar terug zijn we bewust van koers veranderd en hebben we resoluut de kaart van de jeugd getrokken. We trachten de jongens ook een kwaliteitsvolle opleiding te geven en hebben onze werking ook meer gecentraliseerd. Alle trainingen vinden plaats in Grimde, de wedstrijden in Oorbeek. De communicatie tussen T1 Daniël Nassen en T2 Marc Lemoine is onderling ook veel beter geworden, waardoor de jongeren op wedstrijden perfect weten wat van hen verlangd wordt."
 
"We moeten dus inzake talent zeker niet onderdoen OHL, dat alom geroemd wordt om zijn jeugdwerking. De accommodaties in Grimde zijn wel nog aan verfraaiing toe. Op dat vlak hebben we nog wel een serieuze achterstand tegenover onze gebuur, al loopt er momenteel een stadsproject om Grimde uit de bouwen tot een trainingscomplex dat wel aan de nodige voorzieningen beantwoordt. De komst van nieuwe sponsor DKV heeft ons ook een duw in de goede richting gegeven. De trainers worden beter verloond en er gaan nieuwe deuren open."
 
"De toekomst oogt dus mooi, maar er is de jongste jaren dan ook bijzonder hard gewerkt. We hebben met algemeen manager Jean-Luc Vandermeeren, ondervoorzitter van de jeugdsectie Ben Caes, algemeen coördinator Patrick Kempeneers, secretariaatsverantwoordelijke Johnny Wautraets, Pascal Roossen, Philippe Verbiest en Edgard Loeckx iets fraais uit de grond gestampt. Het doet dan ook enorm plezier dat die inspanningen ook vruchten beginnen af te werpen in de vorm van puike resultaten. Een erkenning ook voor iedereen in Tienen die de jeugdwerking een warm hart toedraagt."
 
Bron: Marc Otte, Het Laatste Nieuws - 22 september 2010
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure