Jong KVK Tienen pakt uit met nieuw en uniek concept: de Kidsclub Printervriendelijke versie

Vanaf het seizoen 2011-2012 start Jong KVK, de jeugdwerking van tweedeklasser KVK Tienen, met een nieuw en uniek project: de Kidsclub. Onder het motto 'al spelend leren voetballen' maken kinderen van 4 tot 7 jaar onder professionele begeleiding kennis met de voetbalsport.

De Kidsclub richt zich op het verbeteren van de algemene en specifieke motorische vaardigheden en het ontwikkelen van balgevoel en coördinatie. De aanpak is speels, kindvriendelijk en doelgericht. In de Kidsclub wordt spelen ook echt ‘voetbal’ spelen. 
 
De kidsclub wil GEEN sportopleiding zijn… 
 
  • die zich profileert als een een zoveelste traditionele bewegingsschool
  • waarin begeleiders moeten werken met erg grote groepen, zonder aandacht voor het individu
  • die meteen de nadruk legt op het competitieve met de bijhorende prestatiedrang
  • die zich organiseert op basis van kalenderleeftijd, los van grote verschillen in individuele ontwikkeling
 
De Kidsclub van Jong KVK Tienen is daarentegen WEL een sportopleiding…
 
  • op maat van kinderen van 4 tot 7 jaar gericht op voetbal 
  • begeleid door ervaren monitoren die een speelse aanpak, leren voetballen en bewegingsleer integreren
  • waarin gewerkt wordt in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen waarbinnen een individuele aanpak belangrijk is
  • die niet kalenderleeftijd, maar individueel ontwikkelingsniveau centraal stelt
  • die een geleidelijke en verantwoorde voorbereiding vormt op een doorstroming naar de reguliere jeugdwerking van Jong KVK Tienen
 
Wanneer?
 
De Kidsclub start begin augustus 2011. Er wordt al naargelang de groep verzameld op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.
 
Waar?
 
De sessies tijdens de maanden augustus, september, maart en april vinden plaats op het Sportcomplex A. Huon van Jong KVK Tienen te Oorbeek (Begijnenstraat z/n – Oorbeek-Tienen). Van oktober tot en met februari verzamelt de Kidsclub in een verwarmde sportzaal.
 
Kostprijs?
De instapprijs voor deelname aan de Kidsclub bedraagt 50 euro. In dat bedrag is ook een t-shirt met de kleur van de groep inbegrepen.
 
Inschrijven? 
Indien je wil inschrijven of als je nog vragen hebt kan je terecht bij Philippe Verbiest, coördinator onderbouw Jong KVK Tienen, via philippe.verbiest@gmail.com of 0476 29 11 77. 
 
Jong KVK Tienen organiseert een kennismakingsdag voor iedereen die de nieuwe Kidsclub wil ontdekken. Deze vindt plaats op woensdag 20 april 2011 op het Sportcomplex A. Huon, Begijnenstraat z/n te Oorbeek-Tienen. Voor meer info kan je terecht bij Philippe Verbiest via philippe.verbiest@gmail.com of 0476 29 11 77.
 
 
V.l.n.r. Ben Champagne (ondervoorzitter Jong KVK Tienen), André Kestens (voorzitter Jong KVK Tienen), Philippe Verbiest (coördinator onderbouw), Luc Beeken (technisch coördinator Jong KVK Tienen) en Pascal Steenwegen (coördonator provinciale ploegen).
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure