Jong KVK Tienen pakt uit met nieuw en uniek concept: de Kidsclub Printervriendelijke versie

Vanaf het seizoen 2011-2012 start Jong KVK, de jeugdwerking van tweedeklasser KVK Tienen, met een nieuw en uniek project: de Kidsclub. Onder het motto 'al spelend leren voetballen' maken kinderen van 4 tot 7 jaar onder professionele begeleiding kennis met de voetbalsport.

De Kidsclub richt zich op het verbeteren van de algemene en specifieke motorische vaardigheden en het ontwikkelen van balgevoel en coördinatie. De aanpak is speels, kindvriendelijk en doelgericht. In de Kidsclub wordt spelen ook echt ‘voetbal’ spelen. 
 
De kidsclub wil GEEN sportopleiding zijn… 
 
  • die zich profileert als een een zoveelste traditionele bewegingsschool
  • waarin begeleiders moeten werken met erg grote groepen, zonder aandacht voor het individu
  • die meteen de nadruk legt op het competitieve met de bijhorende prestatiedrang
  • die zich organiseert op basis van kalenderleeftijd, los van grote verschillen in individuele ontwikkeling
 
De Kidsclub van Jong KVK Tienen is daarentegen WEL een sportopleiding…
 
  • op maat van kinderen van 4 tot 7 jaar gericht op voetbal 
  • begeleid door ervaren monitoren die een speelse aanpak, leren voetballen en bewegingsleer integreren
  • waarin gewerkt wordt in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen waarbinnen een individuele aanpak belangrijk is
  • die niet kalenderleeftijd, maar individueel ontwikkelingsniveau centraal stelt
  • die een geleidelijke en verantwoorde voorbereiding vormt op een doorstroming naar de reguliere jeugdwerking van Jong KVK Tienen
 
Wanneer?
 
De Kidsclub start begin augustus 2011. Er wordt al naargelang de groep verzameld op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.
 
Waar?
 
De sessies tijdens de maanden augustus, september, maart en april vinden plaats op het Sportcomplex A. Huon van Jong KVK Tienen te Oorbeek (Begijnenstraat z/n – Oorbeek-Tienen). Van oktober tot en met februari verzamelt de Kidsclub in een verwarmde sportzaal.
 
Kostprijs?
De instapprijs voor deelname aan de Kidsclub bedraagt 50 euro. In dat bedrag is ook een t-shirt met de kleur van de groep inbegrepen.
 
Inschrijven? 
Indien je wil inschrijven of als je nog vragen hebt kan je terecht bij Philippe Verbiest, coördinator onderbouw Jong KVK Tienen, via philippe.verbiest@gmail.com of 0476 29 11 77. 
 
Jong KVK Tienen organiseert een kennismakingsdag voor iedereen die de nieuwe Kidsclub wil ontdekken. Deze vindt plaats op woensdag 20 april 2011 op het Sportcomplex A. Huon, Begijnenstraat z/n te Oorbeek-Tienen. Voor meer info kan je terecht bij Philippe Verbiest via philippe.verbiest@gmail.com of 0476 29 11 77.
 
 
V.l.n.r. Ben Champagne (ondervoorzitter Jong KVK Tienen), André Kestens (voorzitter Jong KVK Tienen), Philippe Verbiest (coördinator onderbouw), Luc Beeken (technisch coördinator Jong KVK Tienen) en Pascal Steenwegen (coördonator provinciale ploegen).
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 16 januari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure