Jong KVK Tienen pakt uit met nieuw en uniek concept: de Kidsclub Printervriendelijke versie

Vanaf het seizoen 2011-2012 start Jong KVK, de jeugdwerking van tweedeklasser KVK Tienen, met een nieuw en uniek project: de Kidsclub. Onder het motto 'al spelend leren voetballen' maken kinderen van 4 tot 7 jaar onder professionele begeleiding kennis met de voetbalsport.

De Kidsclub richt zich op het verbeteren van de algemene en specifieke motorische vaardigheden en het ontwikkelen van balgevoel en coördinatie. De aanpak is speels, kindvriendelijk en doelgericht. In de Kidsclub wordt spelen ook echt ‘voetbal’ spelen. 
 
De kidsclub wil GEEN sportopleiding zijn… 
 
  • die zich profileert als een een zoveelste traditionele bewegingsschool
  • waarin begeleiders moeten werken met erg grote groepen, zonder aandacht voor het individu
  • die meteen de nadruk legt op het competitieve met de bijhorende prestatiedrang
  • die zich organiseert op basis van kalenderleeftijd, los van grote verschillen in individuele ontwikkeling
 
De Kidsclub van Jong KVK Tienen is daarentegen WEL een sportopleiding…
 
  • op maat van kinderen van 4 tot 7 jaar gericht op voetbal 
  • begeleid door ervaren monitoren die een speelse aanpak, leren voetballen en bewegingsleer integreren
  • waarin gewerkt wordt in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen waarbinnen een individuele aanpak belangrijk is
  • die niet kalenderleeftijd, maar individueel ontwikkelingsniveau centraal stelt
  • die een geleidelijke en verantwoorde voorbereiding vormt op een doorstroming naar de reguliere jeugdwerking van Jong KVK Tienen
 
Wanneer?
 
De Kidsclub start begin augustus 2011. Er wordt al naargelang de groep verzameld op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.
 
Waar?
 
De sessies tijdens de maanden augustus, september, maart en april vinden plaats op het Sportcomplex A. Huon van Jong KVK Tienen te Oorbeek (Begijnenstraat z/n – Oorbeek-Tienen). Van oktober tot en met februari verzamelt de Kidsclub in een verwarmde sportzaal.
 
Kostprijs?
De instapprijs voor deelname aan de Kidsclub bedraagt 50 euro. In dat bedrag is ook een t-shirt met de kleur van de groep inbegrepen.
 
Inschrijven? 
Indien je wil inschrijven of als je nog vragen hebt kan je terecht bij Philippe Verbiest, coördinator onderbouw Jong KVK Tienen, via philippe.verbiest@gmail.com of 0476 29 11 77. 
 
Jong KVK Tienen organiseert een kennismakingsdag voor iedereen die de nieuwe Kidsclub wil ontdekken. Deze vindt plaats op woensdag 20 april 2011 op het Sportcomplex A. Huon, Begijnenstraat z/n te Oorbeek-Tienen. Voor meer info kan je terecht bij Philippe Verbiest via philippe.verbiest@gmail.com of 0476 29 11 77.
 
 
V.l.n.r. Ben Champagne (ondervoorzitter Jong KVK Tienen), André Kestens (voorzitter Jong KVK Tienen), Philippe Verbiest (coördinator onderbouw), Luc Beeken (technisch coördinator Jong KVK Tienen) en Pascal Steenwegen (coördonator provinciale ploegen).
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Perwez
KVK Tienen
woensdag 12 augustus
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure