KVK Tienen (2) - OH Leuven (2): 1-4 Printervriendelijke versie

Vrijdagavond speelden de Tiense beloften hun derby tegen de buren uit Leuven. De 1e doelkans kwam van de voet van Vanherberghen, zijn schot belandde naast het doel. In de 5e minuut kwam de thuisploeg op achterstand, een hoekschop werd van kortbij binnengekopt. Niet veel later moest Tienen opnieuw een doelpunt slikken. De Tiense beloften probeerden wat meer tegenstand te bieden naarmate de eerste helft vorderde. Belme schoot op doel, maar mikte het leder naast de verkeerde zijde van de doelpaal. Even later was Tienen gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Uit een hoekschop van Degeling kon Singh aanleggen voor een doelpoging. De bal belandde bij Hendrickx, die zijn schot opnieuw in hoekschop zag verdwijnen. In de 39e minuut moest Degeling het veld verlaten, nadat hij op korte tijd twee keer een gele kaart van de scheidsrechter toegewezen kreeg. OH Leuven kreeg vervolgens een prima doelkans, doelman Cochet bracht knap redding met de voeten. Uit de daaropvolgende hoekschop ontstond een gevaarlijk schot dat uiteenspatte op de dwarsligger. Bij de rust stond het nog steeds 0-2.

Ook na het kwartiertje verplicht rusten gingen de bezoekers door op hun elan. Al snel moesten de Tiense beloften tegen een 0-3 achterstand aankijken. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de kansen. Zo plukte J. Grondelaers de bal mooi uit de lucht, maar trapte de bal niet binnen het doelkader. Na 70 minuten tikte OH Leuven er nog een doelpuntje bij, na een prima aanval. Even later voorkwam Cochet een vijfde doelpunt met een knappe redding met de vingertoppen. Peeters verraste de Leuvense doelman vervolgens bijna met een strak schot in de korte hoek. De doelman kon er nog net een voet tegen zetten en het leder in hoekschop werken. Een doelpunt van de thuisploeg kwam er uiteindelijk toch tien minuten voor het einde. Het schot van Nijs kon nog afgeblokt worden, maar J. Grondelaers was bij de pinken en trapte de 1-4 tegen de netten. In de slotfase was het voordeel opnieuw voor de bezoekers met nog twee goede kansen. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde op een 1-4 verlies voor de Tiense beloften.

In de marge raakte ook bekend dat belofte Thomas Hendrickx volgend seizoen naar eersteprovincialer KSHO Bierbeek verhuist.

KVK Tienen: Cochet, Peeters, Singh, Hendrickx, Billen (61’ Roosbeek), Bengaly, Vanherberghen (46’ W. Grondelaers), Degeling, Belme (64’ Sarkisjan), J. Grondelaers, Nijs
Doelpunten: 79’ J. Grondelaers (1-4)

Verslag door Astrid Hendrickx

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure