KVK Tienen (2) - RBD Borinage (2): 5-2 Printervriendelijke versie

Na een vrij weekend vorige week speelden de Tiense beloften deze week uitzonderlijk op maandag hun wedstrijd tegen RDB Borinage. Tienen nam een prima start en kreeg een eerste mogelijkheid na enkele minuten. Belme schoot een vrije trap in de muur. Niet veel later was het wel raak voor Belme. De bezoekende doelman werd verrast door de botsende bal, die over hem heen in doel dwarrelde. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg. Ditmaal was de doelman wel bij de pinken en reageerde goed op een gevaarlijke voorzet. In de 26e minuut maakte Borinage verrassend gelijk, nadat de bal na een slechtgetrapte vrije trap wel in de voeten van een speler van de bezoekers belandde. De speler aarzelde niet en werkte de bal tegen de netten. De wedstrijd lag opnieuw open en het spel ging op en neer. Toch was het Tienen dat de wedstrijd opnieuw naar zijn hand kon zetten voor rust. Nadat Deflem een stevig schot op doel afvuurde, duwde de doelman het leder tot bij Matusiwa. De aanvaller zorgde ervoor dat Tienen met een verdiende 2-1 voorsprong de kleedkamers in kon gaan.

Na de pauze trok de thuisploeg de gashendel nog wat verder open. Velaers leverde de bal prima voor doel af bij Deflem, die zijn schot naast doel mikte. Even later zette Matusiwa een mooie aanval op en wist de doelman goed te omzeilen om zo de 3-1 tussen de palen te schuiven. Borinage kreeg vervolgens een prima kans, nadat de bal onderschept werd na een doeltrap van Van Cutsem, maar wist niet te scoren. In de 63e minuut kreeg Schoofs onmiddellijk rood na een tackle op een tegenstrever. Dit weerhield Tienen niet om de wedstrijd in handen te houden en er nog een schepje bovenop te doen. Belme rondde zo een knappe actie af met zijn tweede doelpunt van de avond. Met nog een kwartier op de klok maakte Belme opnieuw de actie, ditmaal op de rechterflank, en schoof de bal voor doel waar W. Grondelaers de 5-1 rustig binnen het doelkader kon leggen. Kort voor einde van de wedstrijd wisten de bezoekers nog een doelpuntje uit de brand te slepen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk op 5-2 eindigde. De Tiense beloften kunnen vrijdag dus met vol vertrouwen naar Brussels afzakken.
 
KVK Tienen: Van Cutsem, Konsdorff, Singh, Hendrickx, Billen, Schoofs, Guffens (70’ Roosbeek), Belme, Deflem (60’ J. Grondelaers), Velaers (60’ W. Grondelaers), Matusiwa (72’ Berghmans)
Doelpunten: 10’ Belme (1-0), 43’ Matusiwa (2-1), 55’ Matusiwa (3-1), 67’ Belme (4-1), 77’ W. Grondelaers (5-1)
Rood: 63’ Schoofs
 
Verslag door Astrid Hendrickx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure