KVK Tienen (2) - RBD Borinage (2): 5-2 Printervriendelijke versie

Na een vrij weekend vorige week speelden de Tiense beloften deze week uitzonderlijk op maandag hun wedstrijd tegen RDB Borinage. Tienen nam een prima start en kreeg een eerste mogelijkheid na enkele minuten. Belme schoot een vrije trap in de muur. Niet veel later was het wel raak voor Belme. De bezoekende doelman werd verrast door de botsende bal, die over hem heen in doel dwarrelde. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg. Ditmaal was de doelman wel bij de pinken en reageerde goed op een gevaarlijke voorzet. In de 26e minuut maakte Borinage verrassend gelijk, nadat de bal na een slechtgetrapte vrije trap wel in de voeten van een speler van de bezoekers belandde. De speler aarzelde niet en werkte de bal tegen de netten. De wedstrijd lag opnieuw open en het spel ging op en neer. Toch was het Tienen dat de wedstrijd opnieuw naar zijn hand kon zetten voor rust. Nadat Deflem een stevig schot op doel afvuurde, duwde de doelman het leder tot bij Matusiwa. De aanvaller zorgde ervoor dat Tienen met een verdiende 2-1 voorsprong de kleedkamers in kon gaan.

Na de pauze trok de thuisploeg de gashendel nog wat verder open. Velaers leverde de bal prima voor doel af bij Deflem, die zijn schot naast doel mikte. Even later zette Matusiwa een mooie aanval op en wist de doelman goed te omzeilen om zo de 3-1 tussen de palen te schuiven. Borinage kreeg vervolgens een prima kans, nadat de bal onderschept werd na een doeltrap van Van Cutsem, maar wist niet te scoren. In de 63e minuut kreeg Schoofs onmiddellijk rood na een tackle op een tegenstrever. Dit weerhield Tienen niet om de wedstrijd in handen te houden en er nog een schepje bovenop te doen. Belme rondde zo een knappe actie af met zijn tweede doelpunt van de avond. Met nog een kwartier op de klok maakte Belme opnieuw de actie, ditmaal op de rechterflank, en schoof de bal voor doel waar W. Grondelaers de 5-1 rustig binnen het doelkader kon leggen. Kort voor einde van de wedstrijd wisten de bezoekers nog een doelpuntje uit de brand te slepen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk op 5-2 eindigde. De Tiense beloften kunnen vrijdag dus met vol vertrouwen naar Brussels afzakken.
 
KVK Tienen: Van Cutsem, Konsdorff, Singh, Hendrickx, Billen, Schoofs, Guffens (70’ Roosbeek), Belme, Deflem (60’ J. Grondelaers), Velaers (60’ W. Grondelaers), Matusiwa (72’ Berghmans)
Doelpunten: 10’ Belme (1-0), 43’ Matusiwa (2-1), 55’ Matusiwa (3-1), 67’ Belme (4-1), 77’ W. Grondelaers (5-1)
Rood: 63’ Schoofs
 
Verslag door Astrid Hendrickx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure