Voetbalcompetitie hervat in januari Printervriendelijke versie

De voorbije weken is er druk overleg geweest tussen de clubs en de voetbalinstanties. Wat na corona, wat na deze tweede lockdown? De kogel is nu door de kerk. Om het realistisch aan te pakken start de competitie pas in januari. De exacte datum volgt nog, maar wellicht gaat het voor 1ste nationale over het weekend van 16 en 17 januari. De jeugdcompetitie en de competitie van KVK Tienen B in vierde provinciale zouden eventueel een week eerder al kunnen opstarten.
 
‘Half januari geeft ons de kans om op een realistische manier opnieuw een voorbereiding aan te vatten’, aldus technisch en sportief manager Bart Vanhoudt. ‘Zoals de kaarten nu liggen kunnen we opnieuw trainen vanaf 14 december. Even afwachten uiteraard hoe corona evolueert. Het is duidelijk dat na weken zonder voetbal je opnieuw moet opbouwen. Heel ongewoon om zo’n nieuwe voorbereiding te starten in december. Maar uiteindelijk is het doel opnieuw kunnen voetballen voor publiek half januari.’
 
De KBVB die de competitie in 1ste nationale organiseert, wil proberen de competitie nog volledig af te werken. Dat betekent onder meer spelen tot eind juni en af en toe midweek speeldagen in april en mei.
 
‘Persoonlijk hebben we daar weinig problemen mee’, stelt voorzitter Johan Vos. ‘Zeker al niet met voetballen in april, mei en juni. Het weer is mooier, er is langer licht. De afgelopen jaren kregen we een fantastisch voorjaar, hopelijk herhaalt zich dat in 2021. Dat heeft alleen maar voordelen. Ik ken onze jongens toch ook wel een beetje: voetballen in het zonnetje is toch nog wat anders dan in december in storm en sneeuw. We moeten natuurlijk hopen op een niet te strenge sneeuwwinter. Want dat zou de kalender opnieuw in de war gooien. De rustperiode voor de spelers naar het volgende seizoen zal dan weer beperkter zijn. Maar goed, laat ons de zaken positief bekijken. Bij KVK Tienen hebben we de dingen onder controle. Zoals elk jaar is de focus sportief zo ver mogelijk geraken.’
 
Ook de jeugd mag normaal gezien terug aan de slag in januari. De trainingen voor de jongste voetballers tot en met 12 jaar blijven voorlopig doorgaan. De oudere jeugdspelers zullen nog wat geduld moeten hebben.
 
‘Onze ouders zijn bijzonder solidair en begripvol,’ weet jeugdvoorzitter Peter Denruyter. ‘Onze jeugdwerking doet er dan ook alles aan om wat mag ook te realiseren. De makkelijkste keuze is alles stilleggen en geen kosten maken. Maar we geloven in de combinatie gezondheid en sporten. Blijven voetballen, maar wel in veilige omstandigheden. Ik begrijp dat het voor veel van onze oudere voetballers een vervelende periode is. Als 14- of 15-jarige je favoriete sport niet kunnen beoefenen is geen prettige situatie. Maar als jongvolwassene moet men die situatie nu eventjes aanvaarden. Onze trainers hebben individuele programma’s uitgewerkt, want ook zij moeten voor een stuk opnieuw een voorbereiding hebben om de competitie te starten in januari. Onze kleintjes kunnen fijn verder trainen. Fantastisch toch dat onze club kan rekenen op trainers en medewerkers die dit allemaal mogelijk maken.’
 
Volg onze Facebookpagina en website om op de hoogte te blijven van de meest actuele updates.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 9 januari 2020
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure