Afscheid van ploegafgevaardigde Elie Mellaerts (update) Printervriendelijke versie

Met droefheid verneemt KVK Tienen vanavond het overlijden van haar ploegafgevaardigde van het eerste elftal Elie Mellaerts. Hij werd 72 jaar.

Mainke Cops, Rob Verbiest, Pierre Vanden Abeele, Emmanuel Closset en zovele anderen... De voorbije jaren nam KVK Tienen noodgedwongen afscheid van vele trouwe en gewaardeerde medewerkers. Het is dan ook met grote droefheid dat we het overlijden vernemen van Elie, reeds 28 jaar lang afgevaardigde van het eerste elftal van KVK Tienen en ook daarvoor trouw betrokken bij KVK en Racing Tienen.

Trainers Daniël Nassen, Jean-Pierre Vandevelde, Francis Vanhamel, Johan Froment, René Van Gorp, Gilbert Devos, Jos Heyligen, Doy Perazic, Valère Billen, Serge Vandeplas en zovele anderen... allen waardeerden ze Elie als een minzaam en behulpzaam afgevaardigde, altijd op de afspraak en steeds bescheiden met de glimlach in de schaduw van de trainer... 'zijn' trainer. 

Elie, ooit zelf nog voetballer bij SC Hoegaarden, Hélécine, Kumtich en RC Tienen, woonde op een boogscheut van het Bergéstadion en was vrijwel elke dag te vinden op de club. Samen met zijn betreurde echtgenote Gaby en zijn zussen zorgde hij er mee voor dat KVK Tienen, ondanks de nodige professionalisering, zich vandaag nog altijd een warme familiale club mag noemen. Na iedere wedstrijd stak hij tot voor enkele weken met de rest van de familie Mellaerts een handje toe achter de toog. Altijd was er tijd voor een babbeltje. Zelden ontbrak de glimlach. Hij hoopte dan ook snel terug te keren naar zijn club toen hij enkele dagen geleden een kleine ingreep onderging in het ziekenhuis. Het lot besliste er echter onverwacht heel anders over.

De naam van Elie mag, naast die van vele anderen, met recht en reden bijgeschreven worden in het gulden boek van de Tiense voetbalgeschiedenis.

KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden.

Afscheidsrede van Willy Schepers, voorzitter KVK Tienen, op de uitvaarplechtigheid van Elie: 

 

Beste familie, vrienden, kennissen, 

Donderdagavond zijn we allemaal met groot ongeloof, ieder met zijn eigen verhaal, geconfronteerd met het plotselinge overlijden van Ely Mellaerts. KVK Tienen is nu gedompeld in diepe rouw.

Aangesloten sinds 1971 bij het toenmalige Racing Tienen en 28 jaar actief als afgevaardigde van het eerste elftal. 

Nu al 45 jaar geleden, heb ik Ely leren kennen tijdens een vakantie job bij de firma Molinet  waar hij werkzaam was. Nadien ben ik hem enkele jaren uit het oog verloren.

Toen ik voorzitter werd bij KVK Tienen zijn we opnieuw naar elkaar toegegroeid. Zeer vlug gaf ik mij rekenschap wat hij betekende voor de club. Zijn voornaamste bestaansreden was dan ook een gelukkige combinatie tussen familie en het dagdagelijks reilen en zeilen bij KVK.

Ely was niet groot van gestalte maar wel groot van hart, een man van weinig woorden, herkenbaar voor hen die echt bij hem hoorden. Zijn markante persoonlijkheid en zijn vrolijke gezicht zullen wij ervaren als een groot gemis. Want een dag zonder lach was voor hem geen dag. Hij had iets van het kind in zijn karakter, hij gedroeg zich nooit als iemand van belang. Bescheidenheid stond in het vaandel van zijn leven. 

Met een gezonde dosis zin voor humor en een tomeloze inzet fungeerde hij als een sociaal bindmiddel tussen trainers, spelers en bestuur. Voor 'zijn spelers, zijn trainers, zijn medewerkers, zijn voorzitter' was geen enkele inspanning teveel. Door de  manier waarop hij zijn functie van afgevaardigde invulde, was hij enig in zijn soort. Nooit heb ik tevergeefs beroep gedaan op zijn diensten, het was steeds ja op elke vraag. Zijn woorden en daden gaven eenieder van ons een grenzeloos vertrouwen in hem.

Ondanks zijn strijd om het leven heeft hij zijn laatste wedstrijd verloren.Zelden waren zoveel mensen zo intens met elkaar verbonden, in verdriet, in onmacht, in pijn om het verlies van een man met een stralende glimlach en een blije kijk op het leven.

Een leven dat voor hem kort, te kort was.

KVK Tienen vergeet hem niet. Ook na vandaag en morgen blijven we aan hem  denken.

Ely, Jij maakte deel uit van het geheel
uniek en vol herkenbaarheid

De schakel is verbroken
de lege plaats een feit
Verdriet vermengd met dankbaarheid
want... jij hoorde er zo bij. 
Onuitsprekelijk gemis, een stille pijn
want je zal nooit meer bij ons zijn. 

Ely, goeie vriend we zullen je echt missen…

Willy Schepers, voorzitter KVK Tienen

Een oprecht woord van dank aan trainers, spelers, stewards, medewerkers, jeugdbestuur en raad van bestuur voor hun talrijke aanwezigheid en de vele bloemen die van de uitvaart van Ely iets heel speciaal hebben gemaakt.

 

 

 
Label(s):

voor altijd in mijn hart

Jarenlang heb je me warmte gegeven

jarenlang heb je voor me klaar gestaan,

tot in het laatste van je leven

was jij de zon en ik de maan

de zon die trouw elke morgen

weer aan de hemel stond voor mij

en als de maan niet meer wou schijnen

het even niet meer zag zitten

kreeg ik door jou weer goede moed

om na het vallen weer op te staan

en zo na elke donkere dag

weer zonnig verder te kunnen gaan

jiij was het licht in donkere tijden

de regenboog die aan de hemel stond

jij wist altijd mensen te verblijden

jij was mijn vader, opa en beste maat

maar zoals jij de zon was en ik de maan

nu je taak hier volbracht is

zou de zon nooit meer opgaan

nooit meer de regenboog die lacht

maar mijn vader, opa, beste maat

zal mij helpen de nacht te verlichten

omdat hij verlichtend als een ster

altijd naast mij aan de hemel zal staan.

hij is nu een ster en ik nog steeds de maan

ik zie hem als ik naar boven staar

overdag lijkt hij ver bij mij vandaan

maar s'nachts zijn we dicht bij elkaar

want ookal ben je bij me weg gegaan

jij als ster en ik als maan

dat zal nooit vergaan!!!

 

mis u mijn lieve pepe, kon ik maar even bij je zijn...  :-(

 

aurelieke

 

Aan iedereen, Langs deze weg

Aan iedereen,

Langs deze weg zouden wij iedereen willen bedanken om het medeleven dat wij hebben gekregen bij het overlijden van mijn papa , pépé, ELY.
Hij was zo'n lieve, innemende man ,een schat van een vader en grootvader, steeds goedgeluimd en vriendelijk tegen iedereen, zo zal hij ook herinnerd worden.
Elke dag ging hij al jaren trouw naar het Bergestadion , soms tot ergernis van ons , maar hij had altijd een uitleg , zijn voorzitter wou hem spreken , zijn trainer moest hem nog iets vragen , hij moest papieren gaan brengen voor een speler, Sabine vond iets niet terug....
Ik heb mij dikwijls afgevraagd wanneer hij zou stoppen als afgevaardigde maar daar wou hij nog niet van weten. Zonder hem geen match, zei hij dan.
Het respect dat KVK ( dan bedoel ik iedereen van de club) hem nu geeft is voor mij en mijn familie heel aangrijpend.
Hij zag 'zijn ' club heel graag en heeft steeds achter elke trainer met hart en ziel gestaan.
Voor ons zal het voetbal nooit meer hetzelfde zijn , we zullen hem niet meer zien oplopen voor de match , niet meer zijn vervangingsbordjes zien draaien (en daar had hij de flair voor, se ) , niet meer in de kantine zien staan, voor ons en vele anderen zal dit voor altijd gegrifd blijven in het geheugen.

Bedankt ,
Chantal, Aurelie , Bart en gans de familie.

Elie

Lieve vriend

Vijf jaar heb ik het geluk gehad om te je te mogen kennen. Je was een lieve zachte man waarmee het van de eerste dag klikte.
Toen we op afzondering gingen en ik de kamer met je deelde heb ik je nog beter leren kennen.
Je behandelde mij als een zoon en was bezorgd om mij. Je vertelde me anekdotes uit je leven en de voetbal. Je nam mij in vertrouwen maar nooit kwam er een slecht woord van iemand over je lippen.
We hebben zo dikwijls samen de kantine gesloten, samen pintjes gedronken om de overwinning te vieren of om het verlies te verdrinken. “Allé Elie nog ene, de laatste” en omgekeerd, uren aan een stuk, soms tot grote hilariteit van je zussen die al lang naar huis wilden.
Toen je onlangs de tombolaboekjes uitdeelde en er voor mij geen had, fluisterde je in mijn oor ‘’k Zal die van u wel verkopen want ‘k weet dat je dat niet graag doet”. En je hebt ze dan ook voor mij verkocht.
Als je er ’s zondags weer eens zo goed uitzag en ik zei “Amai Elie, ge ziet eruit als ene playboy, geen enkele vrouw is veilig voor u” dan boog je je hoofd, kwam wat rood aan, voelde je wat ongemakkelijk en lachte het weg. Zoals ne puber.
Maar het strafste wat je me ooit hebt gelapt was toch die keer toen we weer eens samen de kantine ging sluiten en zei dat ik nog even naar het toilet moest. Je kwam naar beneden, doofde het licht en sloot de buitendeur. Ik dacht “die wil mij wat opjagen”. Ik hield me stil, maar … het bleef stil. Het gebouw dat zo goed beveiligd is tegen inbraak daar raakte ik niet uit. Uren later werd ik dan toch uit mijn hachelijke situatie bevrijd. Er ging dan ook geen week voorbij of we hadden het hierover.
De laatste tijd klaagde je over maagpijn en vroeg me of ik iets kon meebrengen van het werk.
‘k Bracht je een doosje Zantac mee. Maar het was je maag niet .
’s Zondags, de dag voor je operatie, vertelde je me aan telefoon dat je niet bang was en beloofde me je uiterste best te doen zodat we, bij een volgende afzondering, opnieuw samen konden slapen.
Je dochter, Chantal, hield me dagelijks op de hoogte van je toestand. Toen ik haar donderdag aan telefoon kreeg en haar hoorde wenen besefte ik onmiddellijk wat er was gebeurd.
Lieve Elie, dank je voor alles. Het zal nooit meer op KVK zijn zoals voorheen.
So long, lieve vriend.

Elie

Beste Elie,

Bedankt voor al de goede gesprekken die we hebben gehad over KVK.
Vanop de eerste dag dat ik naar KVK kwam, stond jij vrijdags al
klaar voor een joviaal, spontaan gesprek. Ik ga je zeker missen.
Heel veel sterkte aan je familie.
Marc

We gaan je missen Elie

Innige deelneming aan de familie
en nog veel sterkte.
We gaan je misssen Elie.

Luc, Grietje, Karlien,Ina
Mathues-Mellaerts

We gaan je enorm missen! Veel

We gaan je enorm missen!
Veel sterkte voor de familie!

Vaarwel vriend!

Beste Elie,

Met pijn in het hart moeten we afscheid van je nemen. Jij was een boegbeeld van ons geliefd KVK Tienen waarbij we steeds terecht konden voor een aangenaam gesprek. Al die jaren heb ik je niet één keer moeten missen in het Bergéstadion. Hopelijk ben je nu in de voetbalhemel met al je vrienden die je vooraf gingen.
Veel sterkte aan jouw beproefde familie en al jouw naasten.

Familie Laudes

Liefste Elie, In het verre

Liefste Elie,

In het verre Malaysia verneem ik het heengaan van een dikke vriend!
Het was voor mij een hele eer om 5 jaar met U te mogen samenwerken, zoals de trainer het al verwoorde, jij was er altijd en voor iederen.
Een KVK man in hart en nieren!

Dikke kus ik ga je missen!
Wim Bamps.

Elie

Beste Elie,

toen ik vandaag de krant open deed om het sportnieuws over KVK te lezen, kreeg ik het plots heel koud toen ik over uw heengaan las. Jij was KVK in hart en nieren door dik en dun. Hopelijk vind je nu rust bij je vrouwtje!

Rust in vrede Elie!

Lieve Elie, Zag je sinds

Lieve Elie,

Zag je sinds korte tijd bijna iedere dag. Je maakte zoveel indruk op me, had je in mijn hart gesloten. Net voor je naar hospitaal ging, was je ongerust dat je de wedstrijd van Antwerp niet zo halen.
We hadden het erover dat maar een kleine ingreep was, je zou snel terug zijn.

Helaas heeft het lot anders beslist.
We hadden nog zoveel plannen om spelers in de bloemen te zetten einde sezoen, je was de drijvende kracht was er al volop mee bezig., zoals je dat reeds op poten had gezet voor andere tijdje geleden.

Elie ga je hard missen, zal u werk afmaken, uit respect voor uw, je zou dat zeker willen.

Het gaat je goed in het eeuwige leven, bedankt dat ik even van uw vriendschap heb mogen genieten.

Bedankt Elie.

Veel sterkte aan familie en de zussen.

Beste Elie, Met tranen in

Beste Elie,

Met tranen in mijn ogen verneem ik je overlijden,ben sprakenloos en weet echt geen blijf met het slechte gevoel dat me overmand.Jij die steeds zo vrolijk en opgewekt door het stadion van je geliefde KVK liep zal anders overkomen voor ons.Ik heb dan nog een verleden met jou als kleine kwajonggen.Ik was destijds je kwelduiveldje in de tuin toen we buren waren in de kapucijnestraat waar mijn ouders destijds cafe Oud Antwerpen open hielde.
Ik herrinner me nog dat je boos was toen ik mijn kamp bouwde in de boom en zo alles in jou tuin kon zien en dat vond je niet fijn en knorde steeds op mij en dat vergeet ik nooit,telkens als we mekaar zagen spraken we erover .
Ik heb je steeds gerespecteert want dat verdiende je ,je ben een creme van een vent en open en eerlijk geweest.Het gaat je goed waar je nu bent en hopelijk ben je daar terug gelukkiger door gaby terug te zien.
Beste Elie we gaan je missen op Tienen,al ben ik meer stvv supporter maar je verdiend ook alle respect van de kanarie supporters.Ik hoop dat Tienen zich zondag dubbel plooit om de drie punten thuis te houden alleen voor jou.
Het ga je goe Elie ,Vaarwel!

Elie

Lieve Elie,

Met pijn in ons hart hebben wij dit droevige nieuws vernomen. Elie, we gaan je missen. Jij was zo een lieve man, met steeds een vriendelijke lach. Na iedere match had jij tijd om een babbeltje te doen. Niet alleen wij, maar heel KVK betreurt dit heengaan.

Voor Chantal, Audrey en de ganse familie : veel sterkte met dit groot verlies.

Rika en familie

ELIE

Sprakeloos,stil,verslagen,.... een enorme uppercut! Elie.... ik ken weinig mensen die zoveel energie en vreugde uitstraalden als jij, dit nieuws horen komt dan ook zeer hard aan en is nauwelijks te vatten, dit gaat een serieus litteken achterlaten bij de club ,de supporters, je vrienden ,en die had je en het waren er veel ,heel veel! We moeten nu verder zonder jou ,het gaat vreemd zijn ,een leegte,een enorm gemis! Vaarwel Elie !
-veel sterkte voor gans de familie.Mark

Elie Mellaerts

Ik ga je missen, MIJN VRIEND.

Elieke, zo ne fantastische

Elieke,
zo ne fantastische man die altijd lachte en vrolijk was!!!
Je was altijd fier toen ik het plein mocht opgaan en mocht aftrappen, en wanneer ik je vroeg om mee te gaan deed je dit ook!!
Het is allemaal zo onverwachts zo onbegrijpbaar!!!

Elieke, je was een Kvk man van vlees en bloed ,een man om nooit te vergeten!

Rust in vrede!

We gaan je allen heel hard

We gaan je allen heel hard missen!!Maar je glimlach blijft voor altijd bestaan in onze gedachten.

Robin De Lentdecker

Het ga je goed Elie, veel

Het ga je goed Elie, veel sterkte aan de familie en vrienden !!
Heb je zelf ook nog voor even als afgevaardigde gehad bij de reserven, je was een fantastische man.

KVK Forever !!

elie mellaerts

een zeer groot verlies voor kvk tiennen en ook als goede vriend van de stewards van tiennen

Monument

Een monument dat verdwijnt op KVK
Een schitterend persoon gewoonweg!

Eli forever KVK!!
We zullen je missen!

Beste vriend, Bedankt voor de

Beste vriend,

Bedankt voor de fijne (voetbal)jaren.
Bedankt voor de steun die ik mocht genieten van jou als "bleu-trainerke". Altijd en overal stond je klaar voor mij. Ons "trioke" met Jefke (Adriaensen) blijft gegrifd in mijn geheugen. Maar ook de vele andere supermomenten.....

Vriend, nu je uw Gabyke hebt teruggevonden: het ga je goed!

Liefste Chantal: veel sterkte!

Je ex-coach

overlijden Elie

Liefste Elie,

Je plotse heengaan overmant me met een immens verdriet. Bijna zes jaar heb je trouw aan mijn zijde gestaan en was je present op elke training. Altijd met de glimlach en klaar om te helpen. Het was zogezegd een routine ingreep, je zou weer snel naast me zitten op de bank, het lot heeft er anders over beslist. Ik ga je ontzettend hard missen en zal je altijd in me dragen. Je was een schitterend mens, het ga je goed mijn vriend. Vaarwel !

In naam van 'zijn' spelers en 'zijn' technische staf wil ik bj deze de familie veel sterkte toewensen met het verwerken van dit grote verlies.

Hopelijk was zijn aanwezigheid op deze aardbol een inspiratiebron voor ons allemaal om dit leven dat bezaaid is met geluk en tegenslag
waardig en respectvol te beleven.

Je trainer forever

Innige deelneming aan de

Innige deelneming aan de Familie en vrienden van Elie
Veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Vanwege het OHLtv - team

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure